Menu
RSS
logo
Ви тутГоловна/Ресурси секцій/Церковне лідерство/Віра Авраама — Анатолій Козачок [відео]

Віра Авраама — Анатолій Козачок [відео]

Віра Авраама — Анатолій Козачок [відео]

Віра Авраама — це величезний предмет, і ви можете сказати, що тему проповіді так не називають, слід говорити, наприклад, про віру Авраама в складних обставинах.

«Вірою Авраам, покликаний на місце, яке мав прийняти в спадщину, послухався та й пішов, не відаючи, куди йде. Вірою він перебував на Землі Обіцяній, як на чужій, і проживав у наметах з Ісаком та Яковом, співспадкоємцями тієї ж обітниці, бо чекав він міста, що має підвалини, що Бог його будівничий та творець. Вірою й Сара сама дістала силу прийняти насіння, і породила понад час свого віку, бо вірним вважала Того, Хто обітницю дав. Тому й від одного, та ще змертвілого, народилось так багато, як зорі небесні й пісок незчисленний край моря. Усі вони повмирали за вірою, не одержавши обітниць, але здалека бачили їх, і повітали, і вірували в них, та визнавали, що вони на землі чужаниці й приходьки» (Євр.11:8-13)

Я вірю, що коли Господь каже нам щось, Він завжди дає нам певне свідчення, яке має підтримувати нашу віру

В чому суть віри Авраама? Вона має декілька напрямків. Один з них полягає в тому, що Авраам обійшов всю землю, яка в кінцевому підсумку була дана для його ж нащадків. Інший напрямок: він повірив, що Бог він нього народить цілий народ. Бог сказав Авраамові, що дасть йому насліддя стільки ж, як піску морського. І щодня Авраам бачив пісок і згадував цю Божу обітницю. Коли він вночі піднімав свої очі і бачив зорі на небі, він знову згадував Божу обітницю: «У тебе буде стільки насліддя, як зір на небі». Минали роки, але нічого не відбувалося.

desert abraham

Один з моментів віри Авраама: в певний момент він дав слабину і подумав, що це служанка народить йому дітей. Я вірю, що коли Господь каже нам щось, Він завжди дає нам певне свідчення, яке має підтримувати нашу віру. Але ми досить часто можемо звикнути до цих свідчень і сприймати їх не як елементи, які піднімають нашу віру, а навпаки.

Біблія описує правдиву історію своїх героїв, не переписуючи її. Вона чітко демонструє, що відбувалося з Авраамом, вказує на слабину, яку він давав у своїй вірі. Я думаю, що якщо Авраам потрапив в Євреїв 11 як один з героїв віри, то його приклад є важливим для нас.

1. Віра Авраама допомогла йому жити, виживати, служити в різних обставинах життя. Віра — це не декларація: «Я вірю! Я вірю!» Віра — це зберегти своє серце у важких обставинах.

2. Суть служіння полягає в тому, щоби спасати людей! Найбільша радість на небесах в тому, коли грішники каються. Сіль не потрапляє на кожен міліметр їжі, але коли вода потрапляє на їжу, то кожен міліметр стає солоним. Так само, коли Дух Святий потрапляє на нас, ми стаємо здатними «солити» цей світ. Але сіль, яку мочать, стає каменем, і Бог не може її використовувати.

salt

3. Навчіться проходити важкі обставини. Авраам виходить із важкої ситуації не відчуттями, а вірою! Пам’ятаймо, що кожна людина достойна бути спасенною, якщо вона ще дихає.

4. Поважати служителів. Авраамові (тоді ще Аврамові) назустріч, як ми пам’ятаємо, виходить Мелхіседек — ми досі не знаємо до кінця, хто він був такий — і благословляє Авраама. У відповідь той дає Мелхіседекові десятину. Нещодавно я виступав у Київському університеті імені Т. Шевченка, ми говорили про соціальне служіння, і мене запитали про джерело його фінансування, на що я відповів, що воно криється в десятинах і пожертвуваннях людей.

Вір Богові — і Він проведе!

Анатолій Козачок - старший пастор церкви "Філадельфія", м. Київ, з 1998 року. Після служби в армії деякий час служив на місії в Карелії, в 1993 році поступив в Київський Біблійний Інститут, після його закінчення пройшов навчання в Євангельській Теологічній Семінарії. В 2010 році був обраний старшим пресвітером Київського міського Об’єднання Церков Християн Віри Євангельської. Разом із дружиною виховує чотирьох дітей — два хлопчики і дві дівчинки.

вгору