Menu
RSS
logo
Ви тутГоловна/Ресурси секцій/Церква і громадянське суспільство/«Як основи зруйновано, що тоді праведний зробить?» — Павло Унгурян [відео]

«Як основи зруйновано, що тоді праведний зробить?» — Павло Унгурян [відео]

«Як основи зруйновано, що тоді праведний зробить?» — Павло Унгурян [відео]

Я щойно повернувся до вас із групи з вивчення Біблії, що проходить у Верховній Раді, де ми вивчали книгу Повторення Закону.

Ми іноді відправляємо місіонерів в далекі країни — і це теж потрібно робити — але забуваємо про місіонерство в органах влади.

«Я надіюсь на Господа, як же кажете ви до моєї душі: Відлітай ти на гору свою, немов птах? Бо ось, нечестиві натягують лука, міцно ставлять стрілу свою на тятиву, щоб у темряві до простосердих стріляти... Як основи зруйновано, що тоді праведний зробить?» (Пс.10:1-3)

Нам іноді так хочеться відділитися від мерзоти цього світу, і це природньо. Цьому є підстава — бо, як каже Давид, «нечестиві натягнули лук...», темрява навколо. Є об’єктивні обставини нам, як праведникам, втікати від цього нечистого світу, але Давид запитує: «Як основи зруйновано, що тоді праведний зробить?».

Сьогодні зруйновано фундаменти, основи і нашої нації, і західної християнської цивілізації взагалі.

man city

Ключова атака здійснюється на віру, і в різні часи ворог застосовує різні методи. Ще в ХХ столітті це був відкритий атеїзм («Бога немає!»), а сьогодні — постмодернізм («Ти віриш, я — ні»).

Відступ від Бога — не нове, навіть Церква іноді відступала від Бога.

Дивлячись на США, 34% початкових законодавчих актів США, написаних батьками-засновниками, містили в собі посилання на Святе Письмо!

in  god we trust coin

Зараз в США відбувається битва за цінності, що, зокрема, видно по виборам. Сьогодні в тих же США стають державними діячами відкриті гомосексуалісти і лесбіянки. Фактично відбувається відкрите посягання на задум Творця, на одну з основ.

Ще одна основа — мир. Україна знаходиться у війні, і що зробить праведник в цій ситуації? Він допомагатиме постраждалим, він виступатиме миротворцем.

Немає нейтралітету: ти або проти, або за! «Хто бо не супроти нас, той за нас!» (Мар.9:40) Особливо в Україні, коли навколо така важка ситуація, і жоден полководець чи політичний діяч не зможе змінити її, тільки Ісус Христос.

Павло Унгурян – народний депутат України. Координатор Організаційного комітету з підготовки святкування 500-річчя Реформації. В 2018 році очолив «Рух Реформації» в Україні.

вгору