Menu
RSS
logo
Ви тутГоловна/Ресурси секцій/Мистецтво/Поклоніння — це стиль життя — Дарлін Чек

Поклоніння — це стиль життя — Дарлін Чек

Поклоніння — це стиль життя — Дарлін Чек

Поклоніння нашому Спасителю Ісусу Христу є фундаментальною умовою для того, щоби жити християнським життям, повним віри і веденим духом.

Існує нескінченна кількість суперечливих думок з приводу того, як ми насправді поклоняємось Господу. Є багато різноманітних методів, способів і стилів поклоніння, які варіюються в різних культурах і країнах. Господь отримує насолоду від різноманітного щирого поклоніння, що висловлюється в Його дусі і в істині. Поклоніння має бути стилем життя і бути багатогранним у своєму прояві.

worship blue

У своєму житті мені довелось відчути вантаж багатьох нездорових ярликів, але в мене є бажання, щоби Цар небес назвав мене разом з Марією «екстравагантною поклонницею»

Коли люди наполягали на тому, що є лише один спосіб поклонятися Богові, Тіло Христове часто приходило в сум’яття, виявлялось роздрібненим і розчарованим. Деякі лідери поклоніння заявляють, що той чи інший визначений стиль поклоніння є єдино правильним способом поклоніння Господу, але це надто вузький підхід до Його невичерпних багатств.

Музика і пісні дійсно є способами хвали Божого ймення, але Слово говорить, що ми також можемо поклонятися Господу, бенкетуючи (Пс. 21:30). Здається мені, це чудова думка! Ми можемо поклонятися Господу за допомогою радісних пісень (Пс. 99:2). Ми можемо поклонятися Богові за допомогою жертв і приношень (Іс. 19:21). Ми навіть можемо поклонятися Богові, ідучи і скачучи, як це робив колишній кривий, який був зцілений іменем Ісуса (Дії 3:8-9). Яким би не був метод, акт поклоніння повинен відбуватися в дусі (походити від нашого раціонального усвідомлення) і в істині (погоджуватися зі всім нашим життям) (Іван. 4:24).

old piano

Нам необов’язково бути великими співаками чи музикантами, аби поклонятися Богові. Одного разу наше поклоніння може бути сповнене радикальними проявами хвали, а іншого — може бути дуже тихим і особистим. Перше не краще другого, і навпаки. В будь-якому випадку нам потрібно мати особисті взаємовідносини з нашим великим Богом і жити так, щоби істина Його величі відображалась у всьому, що ми робимо і ким стаємо.

old man praying

У своєму житті мені довелось відчути вантаж багатьох нездорових ярликів, але в мене є бажання, щоби Цар небес назвав мене разом з Марією «екстравагантною поклонницею». Як служитель поклонінняі я прошу віруючих дослідити себе і запитати: «Чи ми вже біля цілі?» Батьки знають, що подібне питання часто звучить на початку дуже довгого шляху: «Ну що, ми вже приїхали? Ну що, вже? Приїхали вже?» Навіть, якщо здається, що ми їхали протягом вже багатьох годин, нам ще належить пройти довгий шлях, перш ніж наше поклоніння стане екстравагантним.

Поклоніння має бути стилем життя і бути багатогранним у своєму прояві

Коли ковчег завіту Господнього був зрештою внесений у святилище храму, у Святе святих, священики, музиканти і співаки злилися у однодушній, нестримній хвалі. «А Левити співаки, усі вони, аж до Асафа, Гемана, Єдутуна, і синів їхніх та братів їхніх, убрані в віссон, з цимбалами, із арфами та з цитрами, стояли на схід від жертівника, а з ними сто й двадцять священиків, що сурмили на сурмах, і було воно для сурмачів та співаків як одне, щоб подати один голос на хвалу та дяку Господеві, і як загримів голос на сурмах, і на цимбалах, і на музичних знаряддях, і як хвалили Господа: Добрий бо Він, бо навіки Його милосердя! то дім, дім Господній наповнився хмарою!... І не могли священики стояти й служити через ту хмару, бо слава Господня наповнила дім Божий!» (2 Хр. 5:12-14). Спробувавши увійти в контакт з Богом, священики були буквально збиті з ніг, коли Бог прийшов і увійшов в контакт з ними. Екстравагантного поклоніння неможливо досягнути короткими шляхами, «зрізуючи кути». Люди часто хочуть швидких рішень; вони бажають, щоб їм показали легкий шлях. Але короткі шляхи в житті ніколи не призводять до золота. Більшість «зрізаних кутів» надалі обертаються невдачами. Я намагалась йти до поклоніння короткими шляхами, я пробувала робити все по-своєму, але зрештою це не принесло мені нічого, окрім розчарування, а ціль, до якої я прагнула, здавалось, ще більше віддалялась від мене. Щоби практикувати екстравагантне поклоніння, нам потрібно привчитися казати: «Я віддаю своє життя». Приходьте до Ісуса із вдячним серцем, і у всьому, що б ви не робили, живіть життям, повним екстравагантного поклоніння.

extravagant worship

Уривок із книги Дарлін Чек «Екстравагантне поклоніння».

darlene

Дарлін Чек (Darlene Zschech) Чек є всесвітньовідомою співачкою, автором пісень, лідером поклоніння і промовцем та учасником групи прославлення церкви Хіллсонг в Сіднеї протягом багатьох років.

Сьогодні Дарлін і її чоловік Марк є старшими пасторами церкви «Безмежна надія» » (Hope Unlimited Church) на центральному узбережжі Нового Південного Уельсу, Австралія. Як автор пісень, Дарлін найбільш відома завдяки композиції «Покликуй до Господа» (“Shout to the Lord”), яку щотижня співають 25-30 мільйонів прихожан церков і виконувалась щонайменше 20 іншими артистами. Цей альбом був номінований на премію Dove Avards у 1997 і 1998 роках.

Читайте також: Євангелізація через мистецтво - Вадім Калацей [відео].

вгору